Trips and Tips #2

Cumprido o único e exclusivo objectivo de ir a Porto Alegre, rumámos a sul, directamente para a capital uruguaia, Montevideo. Este é um modesto mapa com a parte 1 do nosso percurso, até à fronteira com a Bolívia.

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Fulfilled the sole and exclusive purpose of going to Porto Alegre, we headed south, directly to the Uruguayan capital, Montevideo. This is a simple map with part 1 of our journey to the border with Bolivia.

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De Porto Alegre para Montevideo demorámos umas 12 horas, naquilo que foi a viagem de autocarro mais confortável que eu já fiz (talvez a segunda mais confortável, porque houve uma no Perú que superou tudo e todos). De tal forma que eu pensei ‘se formos com este nível até à Colombia, as horas infindáveis em transportes não vão custar nada’ (comida, hospedeira, passagem de fronteira durante a noite sem ter de sair do autocarro e atravessá-la a pé, cobertores, condução suave, etc). E este foi um dos pensamentos mais ingénuos que já tive na vida.

De Montevideo não tenho fotografias, era feriado e as ruas estavam completamente desertas, não me apeteceu fotografar prédios… A única coisa que guardei na memória mais do que qualquer outra foi o almoço no Mercado del Puerto, onde comi a famosa carne uruguaia (sim, supostamente está un passito à frente da carne Argentina, mas não sou assim tão expert para poder confirmar, eram as duas excepcionais). Foi um dos pedaços de carne mais incríveis que já comi, cozinhado numa parrilla à séria, mesmo à minha frente, o que também foi óptimo para aquecer o corpo e a alma do frio que fazia na rua, isso e o copo de vinho.

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From Porto Alegre to Montevideo it took us about 12 hours, in what was the most comfortable bus ride I’ve ever done ( perhaps the second most comfortable, because there was one in Peru that overcame everything). So I my thoughts were: ‘ if we travel like this until Colombia, the endless hours in transport won’t bother nothing ‘ ( food, hostess, border crossing during the night without having to leave the bus and cross it on foot, blankets, smooth driving , etc). And this was probably one of the most naive thoughts I ever had in my life.
I have no photographs of Montevideo, it was a holiday and the streets were completely deserted, I didn’t feel like shooting buildings… The only thing I kept in my mind more than any other was a lunch at Mercado del Puerto, where I had the famous Uruguayan beef (yes , supposedly it is ”un passito”  ahead from Argentine meat , but I am no expert to confirm, both were exceptional). It was one of the most amazing pieces of meat I’ve ever eaten, cooked in a serious parrilla, right in front of me, which was also great to warm the body and soul from the cold outside, that and this glass of wine too.

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to be continued…